PROGRAMACIÓ
Programa en pdf.

DIVENDRES 26 DE GENER

10 a 13 h JORNADES TÈCNIQUES DE LA FIO A la Sala d’Actes de l’Ajuntament.

10.00 h Presentació de la jornada. A càrrec del Sr. Jordi López Leor, regidor d’Agricultura i Director de la Fira de Móra la Nova.

10.15 h Activitats de l’IRTA relacionades amb la sostenibilitat i els nous reptes del mercat de l’olivera. A càrrec del Sr. Juan Fco. Hermoso, investigador de l’IRTA de Mas Bové i
membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verge d’Oliva de Catalunya del DACC.

11.30 h De què depèn el preu de l’oli. A càrrec del Sr. Francesc Reguant, economista especialitzat en agroalimentació.

13.00 h Cloenda de la jornada. A càrrec de la Sra. Montse de Castro, cap de l’OC del DACC a la Ribera d’Ebre

21.30 h Sopar degustació Musical de l’extraverge. 8 tapes elaborades per restaurants de la comarca i maridatge amb el vi de l’Escola Agrària de Gandesa, preu: 24€. Acompanyats amb música de Diverty Music. Venda de tiquets a les oficines de l’Ajuntament i al pavelló firal.

 

DISSABTE 27 DE GENER

17.00 h Obertura i inauguració de la XXII FIO, a càrrec del Sr. Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia. Seguidament entrega dels premis del concurs de l’oli de la FIO 2024, i visita als expositors on es podran degustar els diferents olis exposats a la Fira.

17.30 h Ponència “EL ARTE DEL MARIDAGE”. A càrrec de Javier Campo. A l’espai actiu dins el pavelló firal.

18.15 h Show Cooking a càrrec del Restaurant Miravall de Batea, un establiment familiar que aposta per la cuina de mercat i de temporada. Acte patrocinat per la DOP Oli Siurana.

19.00 h Taller. “APRENEM A PREPARAR ELS INGREDIENTS PER ELABORAR SABÓ”. A càrrec de la Roser Giné.

19.30 h Tast d’olis organitzat pels membres del Club Oli-Tast. A l’espai actiu dins el pavelló firal.

20.00 h VII Jornades Gastronòmiques de l’oli “Lo Mosset amb oli”. Degustació de tapes elaborades especialment per l’ocasió, de les mans del Restaurant la Dana, es podran maridar amb els diferents olis exposats a la FIO. A l’espai central dins el pavelló firal.

22.00 h Tancament del recinte firal.

 

DIUMENGE 28 DE GENER

10.00 h Obertura i visita a la FIO.

10.00-12.00 h Degustació de la Clotxa patrocina DOP Siurana. A l’exterior del pavelló firal. Venda anticipada de tiquets a les oficines de l’Ajuntament i el mateix dia a l’estand d’informació de la FIO. Preu: 4€.

11.30 h Espectacle Ailkolarri. A càrrec “Espectáculo Deporte Vasco”. A l’exterior del pavelló firal

12.30 h Concurs d’allioli patrocinat per la DOP Siurana. A l’espai central dins el pavelló firal. Inscripcions a l’estand d’informació de la FIO fins 15 minuts abans del concurs. Es valorarà el pes i l’aspecte de l’allioli. Premis: 1r premi 60€, 2n premi 40€ i 3r premi 20€.
En acabar el concurs, degustació dels alliolis guanyadors.

13.00 h Sorteig de lots d’oli. Podran participar tots els visitants de la FIO que hagin comprat oli. A l’espai central dins el pavelló firal.
Seguidament reconeixement al millor oli de la FIO 2024. Durant els dies de la fira, els visitants tindran l’oportunitat de triar el millor oli mitjançant puntuació dels olis exposats.

14.00 h Cloenda de la FIO 2024.