– Aquesta campanya de sensibilització d’Amics de la Gent Gran es desplegarà a la Fira de Sant Jordi per primera vegada a Móra la Nova

Amics de la Gent Gran, organització de voluntariat que treballa per la millora de la qualitat de vida de les persones grans, posarà una paradeta per primera vegada a la Fira de Sant Jordi, en la que es podran adquirir les “Roses Contra l’Oblit”. Aquestes roses consisteixen en un fermall fet de roba i feltre i la recaptació del producte va destinada íntegrament a combatre la soledat de les persones grans a través dels programes socials de l’entitat.

 

Aquesta associació llença cada any per Sant Jordi aquesta campanya de sensibilització per conscienciar a la ciutadania sobre els perills socials que té la discriminació per qüestions d’edat. Amb l’eslògan “Tan singulars com tu” Amics de la Gent Gran vol donar resposta a aquesta necessitat, desmitificant la imatge homogènia de les persones grans que s’atribueix al pas del temps. La campanya compta amb la col·laboració de l’Andreu Buenafuente com a ambaixador.

 

A nivell de tota Catalunya, més de 1.500 persones voluntàries de l’entitat portaran més de 1.000 roses naturals i llibres als domicilis de persones grans amb l’objectiu de tornar a fer-les partícips del Sant Jordi, una acció a la qual se sumaran 20 personalitats com la cuinera Carme Ruscalleda o el tenista Sergi Bruguera. La mobilització tindrà lloc als municipis de les 10 comarques en les quals les persones voluntàries de l’entitat acompanyen a persones grans tot l’any: Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Cugat, Sabadell, Granollers, Vic, Móra la Nova, Reus, Tarragona, Cambrils, Vilanova i la Geltrú, Lleida y Girona. Móra la Nova és l’únic municipi de les Terres de l’Ebre que compta amb una delegació d’Amics de la Gent Gran.

 

La Fira de Sant Jordi es celebra per segon any consecutiu a la Plaça de l’Església i comptarà amb diverses paradetes de llibres, roses i entitats locals.