Regularització Cadastral  “El Catastrazo”

El passat divendres 19 de maig, l’Ajuntament va organitzar una reunió informativa a la sala d’actes de l’Ajuntament per a parlar de la carta sobre la Regularització Cadastral que molts convilatans de Móra la Nova han rebut. Us fem un breu resum de l’acte, per ajudar a totes les persones que no varen poder assistir:

Qui demana aquesta regularització?

-La demana el Ministeri d’Hisenda, a nivell estatal, a cadastre per a que la faci.

He rebut la carta de regularització cadastral , què puc fer?

-Es dona un temps de 15 dies, des de la seva rebuda, per formar al·legacions. Juntament, es rep una carta de pagament de 60 euros per la feina realitzada pel cadastre al fer la regularització. Aquesta taxa cal pagar-la,  sí o sí.

Les al·legacions han de tenir fonament, el més habitual es trobar-se ampliacions i/o reformes, construcció de porxos, piscines, etc.

Què fer?

-Si no s’està d’acord amb la resolució i es troba algun error, es fa l’al·legació corresponent que es pot presentar a Base Móra d’Ebre o a la Seu de Cadastre de Tarragona.

A la carta s’adjunta un codi CSV, números i lletres per poder saber les modificacions que ha realitzat el cadastre. Adjuntem fotografies dels passos.

Pas 1 Entrar al web del cadastre enllaç https://www.sedecatastro.gob.es/

Pas 2 Entrar a l’apartat de consulta d’expedients

Pas 3 Introduir el codi CSV que s’adjunta a la carta.

Pas 4 Us enviarà a la següent pantalla on podreu consultar les modificacions i així podreu contrarestar si està correcta la valoració o si heu de fer les al·legacions corresponents. Normalment les modificacions estan indicades en gris al croquis que surt en pantalla.

Si no ho sabeu fer,  l’Ajuntament ha manifestat la voluntat i l’intenció de poder donar-vos aquest document. Només per a que vegeu les diferències. No es faran les al·legacions, ja que han de ser individuals i realitzades pel propietari corresponent.

-És cosa de l’Ajuntament aquesta regularització?

 Com s’ha esmentat en anterioritat, no, no és cosa de l’Ajuntament.

De fet, aprofitem per a informar-vos que l’Ajuntament aquest any ha tornat a baixar l’IBI aproximadament un 8 % més. Per tant l’IBI baixarà enguany també, en cas que no us hagin fet una regularització cadastral.