➢ L’Ajuntament, el Grup de Natura Freixe, l’Insitut Escola 3 d’abril i el Jeroni de Moragas cooperen amb el programa de voluntariat “VOLCAT”.

 
Les jornades de voluntariat per recuperar una bassa temporal de gran interès biològic, ubicada dins del recorregut del camí de les Sequines, s’han dut a terme entre els dies 12 i 13 d’abril. Aquesta actuació ha estat realitzada per l’Ajuntament de Móra la Nova i el Grup de Natura Freixe de Flix, amb la participació dels alumnes de l’Institut Escola 3 d’Abril i els alumnes del Jeroni de Moragas.

 
En la primera jornada, el dia 12 d’abril, l’Ajuntament i el Grup de Natura Freixe van fer treballs previs de restauració de bassa temporal: eliminació de plantes exòtiques i preparació del terreny per l’acció de voluntariat de l’endemà.

 
En la segona jornada, el dia 13 d’abril, els alumnes de l’Institut Escola 3 d’Abril i del Jeroni de Moragas van netejar la brossa, van plantar aubes i van construir un hotel d’insectes.

 
Aquesta actuació s’ha realitzat dintre del programa “VOLCAT” que té com a objectiu principal promoure la custòdia del territori entre diversos col·lectius socials, per la conservació d’espais d’interès natural, mitjançant activitats de voluntariat i de formació ambiental.