L’alcalde i la regidora d’Ensenyament han mantingut avui una reunió amb el departament per parlar de la situació educativa a la població

 

Finalment, l’Institut-Escola 3 d’abril de Móra la Nova molt possiblement només perdrà una de les dues línies d’ESO que el departament d’Ensenyament estava estudiant eliminar del centre el pròxim curs 2016-17 per la falta d’alumnes. Aquesta és la notícia que ha confirmat avui la  directora dels serveis territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, a l’alcalde del municipi, Francesc X. Moliné, i a la regidora d’Ensenyament, Míriam Vinaixa, en una reunió mantinguda a la seu territorial, a petició de l’autoritat local, després que se sabés la notícia del possible tancament de les dues línies.

Segons ha explica Moliné a la sortida de la reunió, “des del departament ens han confirmat que el pròxim setembre molt possiblement només trauran una línia i no dues. Aquest canvi es deu al fet que no s’havien comptabilitzat els alumnes que no acabaran assolint els objectius del curs i, ara, un cop contemplada aquesta possibilitat es veu molt viable mantindre una línia, això també significa que retallaran menys dels 4 professors i mig previstos” i ha afegit que “sí que és segur que tanquin una línia perquè la ràtio d’alumnes que quedaria per classe així ho permet. Hem entès que el departament ha fet el que ha pogut perquè estem en una situació econòmica delicada i s’està treballant amb uns pressupostos congelats”. Així el curs 2016-2017, l’institut-escola de Móra la Nova començarà les classes amb dos cursos d’ESO amb dos línies i dos  cursos més amb sola una línia.