• La pregonera d’aquesta edició serà la nedadora moranovenca Cristina Vallespí

Móra la Nova donarà el tret de sortida de les festes majors, dedicades al patró Sant Domènec, demà divendres amb l’enlairament de coets, repic de campanes i el pregó. No obstant, la població porta gaudint dels actes de prefesta des del divendres 27 de juliol. Entre aquests actes previs destaquen la 30a Trobada Gegantera amb 16 colles d’arreu de Catalunya, el Cercabirres i el tradicional sopar de germanor.

L’inici institucional de les festivitats serà de la mà del Club de Twirling i Banda de Tambors de Móra la Nova, la Banda de Tambors i Cornetes de la Ràpita i els Gegants de Móra la Nova que faran una cercavila pels carrers del poble acompanyant a les pubilles i hereus del 2017 i 2018. El recorregut finalitzarà davant de l’Ajuntament on es farà el traspàs de bandes i faixes de les pubilles i els hereus i, també, tindrà lloc el pregó de Festes. Aquest any la pregonera escollida ha estat la nedadora moranovenca Cristina Vallespí.

Després del pregó començaran quatre dies intensos de celebracions que finalitzaran el dilluns amb un castell de focs artificials i un concert. Entre les novetats d’enguany destaca el primer Concurs de Verdures Gegants que tindrà lloc el diumenge a la tarda i serà amenitzat pel cantant popular Lo Pau de Ponts.