L’Escola d’Arts i Disseny ha estat l’encarregada de dur-lo a term.

 

Móra la Nova ha inaugurat un mural reivindicatiu al hall del Pavelló Firal 1 d’Octubre aquest divendres passat, 6 de juny. El mural “Caminem per poder ser i volem ser per caminar” representa una multitud de gent caminant per anar a votar, ja que el Pavelló Firal es fa servir de col·legi electoral en totes les eleccions. Sobre el llindar de la porta hi ha escrita la paraula democràcia en lletres grogues i a la part esquerra hi ha dibuixada una urna i una filera de sobres.

El professorat i els alumes de l’Escola d’Arts i Disseny de Móra la Nova, de forma voluntària i per encàrrec de l’Ajuntament, han estat treballant en aquest projecte durant una setmana. Aquesta obra commemora com la població de Móra la Nova va aconseguir votar al referèndum de l’1 d’Octubre, tot i la irrupció de més de 150 policies, que se’n van anar amb les mans buides. Precisament, el mateix pavelló va rebre el nom “1 d’Octubre” després d’aquest incident.

Una hora i mitja abans, l’Escola d’Arts també ha inaugurat l’exposició “Microcosmos” amb obres dels infants que participen en els tallers d’estiu. Els nens i les nenes van realitzar diverses obres en pintura, ceràmica o collage, i els professors, sense que ells ho sabessin, han muntat una estructura amb totes les peces.