•  La Biblioteca Municipal de Móra la Nova serà la única de la comarca que hi formarà part.
  • Els objectius principals són acostar la cultura vinícola a través de diverses manifestacions i llenguatges culturals.

La Biblioteca Municipal de Móra la Nova, inicia el curs incorporant-se al projecte Biblioteques amb DO. L’única biblioteca de la Ribera d’Ebre que hi forma part. Aquest projecte fa cinc anys que està en funcionament i té l’objectiu d’acostar la cultura del vi a través de diverses manifestacions i llenguatges culturals.

El calendari d’activitats començarà el mateix dia 1 de setembre amb un taller infantil de reciclatge a partir de materials relacionats amb el vi, inspirat en un llibre editat pel celler de Can Roca. El 8 de setembre a l’hora del conte, Eli Muntané, ens explicarà la història de “El raïm inquiet” i els diferents grups del club de lectura infantil llegiran contes relacionats, “El raïm inquiet”, “La verema” i “Les hores de la vinya”. A més, a les 20 hores, X trobada del club de lectura comentant “El celler” de Noah Gordon; tot seguit, presentació i tast de vins del Celler Pedrola.

Pel que fa a les activitats dirigides als adults, el 15 de setembre, hi haurà una xerrada d’enoturisme amb la periodista enològica Ruth Trollano, tot seguit presentació i tast del, amb Noemí Poquet del Celler Molí de Rué.

Es tancaran les activitats del projecte, el 30 de setembre, amb una visita al celler Molí de Rué de Vinebre.

“Biblioteques amb DO” és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que és possible gràcies a la implicació d’agents diversos, entre ells INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, cellers, restaurants, agricultors, enòlegs, agents de turisme, i d’altres.

Durant tot el setembre, també, al “hall” de la Biblioteca, hi haurà instal·lada una exposició d’obres d’art de Gaspar Cañada, Isabel Torres, Josep Casadó, Ana Ma Pujol i fotografies cedides per Miquel Escoda, relacionades amb el món de la vinya i el vi.