-La Festa serà del 4 al 7 d’agost i tindrà com a pregonera la periodista radiofònica i veïna de la població Adriana Monclús

-Entre les novetats d’enguany hi ha l’elaboració i degustació d’una truita gegant en directe, la gimcana juvenil de ”humor amarillo” dels quintos i el concert del músic ebrenc Joan Rovira

Com cada any, Móra la Nova ha organitzat una setmana plena d’activitats diverses que serviran de preàmbul a la Festa Major que serà del 4 al 7 d’agost. Aquesta setmana s’iniciarà de ple aquest divendres, 28 de juliol, quan ja tindrà lloc una  de les novetats d’enguany, la gimcana juvenil de ”humor amarillo” organitzada pels Quintos. També destaca en aquest primer cap de setmana prefesta, la Festa Remember “20 anys 1.000 nits” del dissabte, que reunirà sis coneguts dj’s de locals nocturns de la comarca, i la 29a Trobada gegantera, que diumenge aplegarà 17 colles vingudes d’arreu de Catalunya.

 En aquesta setmana no faltaran actes per a tots els públics i edats: per als més petis, conta-contes, contes d’aigua, concursos, gimcanes, inflables, taller de socorrisme o de bombolles gegants, i, per als més grans, espectacle de màgia, la VI Cercabirres, els campionats de pesca i de birles i les activitats organitzades per la residència de la gent gran. Cap al vespre-nit, prendrà el seu protagonisme la música i el menjar, amb havaneres, el III Tast de vins, el sopar de germanor, la música de Dj’s, la discoteca aquàtica i el tribut als Beatles (dilluns 31).

 La Festa Major arribarà el dia 4 d’agost amb el pregó. L’encarregada de pronunciar-lo és la jove periodista moranovenca Adriana Monclús, que segueix  el perfil dels primers pregoners: persones conegudes de la població i deslligades de la política. Seguidament, arribarà la segona novetat de les festes d’enguany: l’elaboració i degustació en directe, al carrer Major, d’una truita gegant. Aquest primer dia de Festes Majors es tancarà amb la música de tres reconeguts dj’s de les emissores del nostre país, Adrià Ortega, Ernest Codina i Borja Nicolau i el seu Ràdio Dj’s  Tour 2017 i la projecció d’un maping.

 El cap de setmana de Festa Major es concentraran els actes més emblemàtics, com la Festa del Riu –enguany fa 25 anys que es va celebrar la primera-, el Vermut passat per aigua i el Concert de Vermut de Festa Major, el volei-fang, la X Festa Jove, la Nit de Gala de les Nits Blanques, els focs artificials… així com els més protocol·laris com la missa o l’ofrena. En l’apartat musical, totes les nits hi ha ball i música, l’actuació més destacada és el concert de l’ebrenc Joan Rovira (dissabte, 5, a les 20.30h). Per segon any consecutiu la Comissió de Festes ha organitzat el concurs de selfies a Instagram amb el hashtag #femfestaMLN.  La regidora de Festes, Míriam Vinaixa, ha remarcat que “continuem mantenint l’equilibri entre els actes més tradicionals i populars i la incorporació de noves propostes que creiem que poden engrescar els nostres veïns”.

 Els dies de festa seran el moment únic per poder tornar a visitar l’exposició “Cooperacions” de l’Escola d’Art de la població, mentre que el dia 29 s’inaugurarà una nova mostra sobre els 125 anys de l’arribada del ferrocarril a Móra la Nova.

Programa d’actes FESTA MAJOR 2017