El Ple de l’Ajuntament de Móra la Nova ha aprovat aquest dijous, en un ple extraordinari, el conveni amb el Departament d’Educació de la Generalitat per construir el nou edifici de l’Institut Escola 3 d’Abril, amb els sis vots a favor de l’equip de govern i cinc abstencions dels grup de l’oposició, Junts per Móra la Nova i el PSC.

Aquest conveni implica que l’Ajuntament hagi d’aportar 500.000 euros al projecte que en total costarà 5.000.000 d’euros, fent-se càrrec la Generalitat de la resta. El consistori demanarà un crèdit per abonar la suma que pagarà en dues tongades: els primers 250.000 euros quan es redacti el projecte, i la resta, quan les obres estiguin acabades.

Els grups de l’oposició s’han abstingut en la votació perquè veuen en preocupació demanar un préstec d’aquesta quantia en el context econòmic actual. No obstant això, l’equip de govern ha argumentat que es tracta d’una inversió prioritària, ja que l’edifici actual “no té les condicions que hauria de tenir per dur a terme l’activitat escolar”, ha assegurat la regidora d’Educació, Míriam Vinaixa. La regidora també ha explicat que després d’un any amb negociacions amb el Departament d’Educació, es va aconseguir rebaixar la quantia de l’aportació de 2.000.000 d’euros a 500.000 euros. Vinaixa també ha expressat que si no s’aprovava aquest conveni, Móra la Nova hauria d’haver esperat fins al 2026, ja que Educació fa els seus plans a sis anys vista.

En un primer moment, el Departament d’Educació no incloïa la construcció d’un nou edifici pel 3 d’Abril en els seus plans, perquè considerava que les instal·lacions actuals “no estaven malament”, però l’Ajuntament va iniciar les negociacions perquè “ho consideraven com un fet prioritari pel futur de Móra la Nova”.

Diversos municipis de tota Catalunya s’han acollit a convenis d’aquest tipus per reformar els seus centres educatius.