L’Ajuntament de Móra la Nova enllesteix el projecte per a potenciar la seva façana fluvial i el turisme

  •  Es construirà un punt d’informació i una agrobotiga al Mas de la Coixa
  • Al llarg del riu, s’habilitarà un itinerari natural i amb panells informatius per a passejar i anar amb bicicleta

L’Ajuntament de Móra la Nova ja té a sobre de la taula el projecte ‘Infraestructura de suport turístic i comercial per a la façana fluvial del nucli de Móra la Nova’. Un projecte que, segons explica l’alcalde, Francesc Xavier Moliné, “ens ha de servir per a viure més de cara al riu i per a crear sinergies amb el turisme, el temps de lleure, la navegabilitat de l’Ebre, la natura i la població, però també per a crear llocs de treball. No hem d’oblidar que estem treballant i donem suport al projecte del tren turístic ‘Lo Caspolino’ i que en un futur el flux de turistes ha de ser molt major a la nostra població i hem d’estar preparats i complementar aquesta oferta d’oci ferroviari”.

Segons recull el projecte, es preveu, d’una banda, la construcció al nexe de comunicacions  més important del municipi, a l’àrea del Mas de la Coixa, d’una caseta rústica, de fusta, que actuarà com a punt d’informació turística i on també hi haurà una agrobotiga amb productes autòctons, principalment locals. D’altra part, per tal d’aconseguir que la població visqui més de cara al riu, el projecte preveu renovar la façana fluvial, s’hi instal·laran àrees de descans i panells informatius sobre les activitats que s’hi poden realitzar, sobre la flora i la fauna…. i es construirà un itinerari natural per a poder passejar i anar amb bicicleta. Segons ha explicat el regidor de Turisme, Jordi López, “tenim previst comprar una màquina desbrossadora per a recuperar antics camins que s’han perdut al costat de riu i signar convenis amb els propietaris per a donar dret de pas als usuaris de l’itinerari”. El punt de trobada de tota la nova infraestructura i itineraris serà el nou punt d’informació del Mas de la Coixa. López ha puntualitzat que “posem moltes ganes en aquest projecte perquè pot ser un revulsiu turístic important i també una millora per als veïns del poble”.

L’actuació està previst que es realitzi en dues anualitats, el 2017 i el 2018. En la primera es farien els treballs d’adequació del terreny, serveis i construcció del punt d’informació i venda del Mas de la Coixa. En la segona fase, es tancaria l’actuació amb l’adequació dels espais que configuraran els recorreguts d’unió entre els diferents elements del conjunt, la creació de les àrees de descans pròximes al riu i els panels informatius i de senyalització de recorreguts. Per finançar aquest projecte, ja s’ha aprovat per ple demanar una subvenció als fons Enresa, per ser municipi d’influència nuclear i pròximament, s’inclourà en una de les línies dels Fons FEDER. El total de l’actuació pujarà a unes 108 mil euros.

Actualment, Móra la Nova compta amb una variada oferta d’establiments dedicats a l’hostaleria i amb nombrosos locals de restauració.  Entre els seus atractius paisatgístics, cal destacar el tamisat agrari de fruitals i d’oliveres, les serres que l’envolten i el riu. Com a valors turístics, disposa del Centre d’Interpretació del Ferrocarril, l’alberg del Mas de la Coixa, l’església parroquial, l’ermita de Sant Pau, l’estació de tren i l’embarcador.