L’alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moliné, ha aconseguit el compromís del Servei Català de la Salut a les Terres de l’Ebre que abans que s’acabi enguany el Centre d’Atenció Primària (CAP) de la població tornarà a obrir les seves portes els caps de setmana en horari diürn, de les vuit del matí a les vuit de la tarda, com la resta de la setmana, així com també els festius senyalats al calendari. El passat dia 6 d’octubre, l’alcalde es va reunir amb  el Conseller de Salut, Toni Comín, el qual va prendre aquest compromís.

Aquesta reivindicació de recuperar el servei del CAP tots els dies de la setmana és un dels cavalls  de batalla en què l’actual equip de govern treballa des que va prendre possessió del govern municipal. L’alcalde ja es va  reunir el mes de juliol de l’any passat amb els Serveis territorials de Salut, recolzat per més de 300 signatures de ciutadans moranovencs i de la comarca, i ara fa unes setmanes va traslladar aquesta mateixa petició al conseller de Salut. “Estem expectants perquè, de vegades, a última hora, promeses com aquesta no s’han pogut complir, però creiem fermament que aquesta vegada arribarà a bon port i abans que acabi l’any veurem aquesta reivindicació complerta”, ha manifestat l’alcalde. Moliné ha recordat que aquesta demanda ja era una petició defensada pel seu partit, ERC, des del mateix moment en què es va anunciar el tancament del servei.

El servei d’atenció primària es va deixar d’oferir en caps de setmana i festius, el mes d’octubre del 2011 arran de les retallades en els serveis sanitaris  imposats pel govern català per la crisi econòmica.