El Ple de l’Ajuntament de Móra la Nova ha aprovat aquest dijous, en un ple extraordinari, els pressupostos del 2021, amb sis vots a favor de l’equip de govern i cinc abstencions dels grups de l’oposició, tres de Junts per Móra la Nova i dues del PSC.

Aquests pressupostos són els més elevats que s’han aprovat mai, situant-se en 3.995.185 euros. Els comptes preveuen dues obres importants: les remodelacions integrals de la Plaça de la Verdura i del Carrer Rafel de Casanoves.

Pel que fa a la Plaça de la Verdura, serà sense voreres, intregrant-se directament amb la calçada. Serà un espai polivalent amb una part destinada a aparcaments. El nou disseny de la plaça permetrà que quan s’hi celebrin esdeveniments es pugui prohibir l’aparcament, i així aprofitar l’espai íntegre de la mateixa.  “L’estat de degradació en què es troba la plaça ara mateix fa que aquestes obres siguin necessàries. A més, d’aquesta manera, es resoldran els problemes d’aparcament que hi ha ara al casc antic”, ha destacat l’alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moliné.

Pel que fa al carrer Rafel de Casanoves, hi haurà un carril central per a vehicles i les voreres seran més àmplies. No s’hi podrà aparcar, però al mateix carrer s’hi habilitarà una zona d’aparcament. “Ara per ara, pel vianant aquest carrer és molt desagradable circular-hi. És un carrer que s’utilitza molt per anar a la Llar d’Infants i, per tant, hi ha moltes famílies que hi passen caminant o amb cotxet i és una mica perillós”, ha subratllat l’alcalde.

En total el cost de les dues obres s’eleva a 400.000 euros, però es finançaran quasi majoritàriament amb subvencions del Pla d’Actuació Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona.

En relació amb els ingressos del consistori, una part important d’aquests s’han vist minvats enguany per la situació generada per la pandèmia de la Covid-19, concretament els que provenen de la Llar d’Infants, el Mas de la Coixa i l’Escola d’Arts i Disseny.

La partida dels pressupostos del fons de contingència ha augmentat fins als 20.000 euros. I també es contempla un fons de 4.000 euros per llançar un tercer pla de xoc contra la Covid-19 a principis de l’any vinent.