• En destaca la reducció del deute i l’augment en inversions
  • El pressupost va es va aprovar per unanimitat amb dues esmenes del PSC i dues del PDCat

El ple extraordinari del passat 19 de desembre va servir a l’Ajuntament de Móra la Nova per aprovar un pressupost que augmenta respecte a l’any passat. La xifra total ascendeix als 3.531.100€. El pressupost va ser aprovat per unanimitat amb els vots a favor de l’equip de govern format per ERC i amb els vots a favor del PSC i el PDCat, a l’oposició. L’alcalde de Móra la Nova, Francesc Moliné, fa una valoració molt positiva i diu que “el pressupost del municipi pel 2018 és un pressupost molt treballat, de tocar de peus a terra, anar reduint el deute, atendre les necessitats socials bàsiques del nostres con vilatans, útils per donar feina al nostre teixit empresarial, per poder tirar endavant aquelles inversions que creiem que feien falta des de fa temps, com l’elevador del pavelló esportiu. Però alhora, són els pressupostos en que la ciutadania tindrà veu i la capacitat de decidir com invertir 40.000€. I tot això amb diàleg, consens i amb una aprovació per unanimitat de tot els regidors de l’ajuntament de Móra la Nova”.

A principis de la legislatura l’actual equip de govern va trobar-se amb un deute de 686.012€ que a finals del 2018 s’hauran disminuït a 404.000€ lo que correspon a un 17,60% de rati de deute viu. La regidora d’Hisenda, Laura Griñó destaca que “això ha estat possible gràcies a la bona gestió dels recursos tenint en compte que durant dos anys consecutius hem reduït l’IBI”.

Pel que fa a les inversions en el pressupost en destaquen moltes i diverses. La principal i més destacada és la partida de 40.000€ en els pressupostos participatius on els veïns del poble podran decidir on destinar aquesta xifra. Altres per exemple, l’arranjament de diversos camins del terme municipal (61.000€), l’adequació del tram inferior del Barranc de Nolla (52.000€), l’abastament en alta de les millores de captació d’aigua (43.000€), l’execució de la última fase de les escales del cementiri (15.000€), la instal·lació d’un elevador al pavelló d’esports municipal (23.000€), subvencions a entitats locals (68.000€) i subvencions a veïns del poble amb els ajuts de transport escolar, viudes i llar d’infants o l’IBI (88.650€).

Durant la sessió plenària també es va aprovar afegir al pressupost diverses esmenes presentades pels grups de la oposició. Del PSC se’n van aprovar dues relacionades amb l’arranjament d’una part del Passeig de l’Estació i una subvenció per arranjament de les façanes de les cases del poble. Pel que fa al PDCat, també se’n van aprovar dues. La primera és afegir com a proposta per ser votada dins dels pressupostos participatius el projecte de construcció d’un centre de dia. La segona, la remodelació i el manteniment de la Plaça Sant Jordi.