• Aquesta mesura evitaria que es repetís en el futur l’episodi de contaminació de l’aigua potable

El govern local ha estès la mà als grups de l’oposició per avaluar la possibilitat d’instal·lar un sistema de filtratge de compra propi de cara a l’any que ve, en el ple extraordinari sobre l’episodi de contaminació de l’aigua potable celebrat aquest dimecres.

Actualment, per requeriment del Departament de Salut de la Generalitat, els filtres de carbó actiu col·locats durant l’alerta sanitària continuen instal·lats. I, segons l’alcalde, Francesc X. Moliné, aquests dispositius és mantindran possiblement fins a finals d’any. No obstant, aquest filtres són de lloguer i l’equip de govern aposta per instal·lar una planta de filtratge per solucionar possibles problemes en el futur. Ja que, tot i no haver arribat mai abans a nivell d’alerta sanitària, les traces de plaguicida al pou són històriques.

A més, en el ple, l’equip de govern ha agraït l’esforç i la feina extra que va suposar pels treballadors de l’Ajuntament abastir d’aigua potable a la població d’una manera alternativa durant els nou dies que va durar l’episodi. També s’han dirigit paraules d’agraïment cap a la població per la paciència mostrada durant aquest període.