• Borràs va destacar que aquest museu és un conjunt patrimonial únic que cal preservar

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, va visitar el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova el divendres passat a la tarda. El president de l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial de Móra la Nova (APPFI), Jordi Sasplugas, li va fer una visita guiada a la consellera per les instal·lacions museístiques. A més a més, Sasplugas també va explicar com es va gestar i com va evolucionar el museu.

En la visita, acompanyant a Borràs, també hi van participar el director territorial de Cultura de les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé; l’alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moliné; la regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Laura Griñó; i alguns membres de l’APPFI.

En acabar el recorregut per les instal·lacions, el president de l’APPFI li va presentar a la consellera el pla estratègic del Museu del Ferrocarril pels propers anys. Borràs va destacar que era un conjunt patrimonial únic que cal preservar i va posar en manifest l’aposta de la Conselleria per projectes transversals que impliquin a altres departaments del govern. En el cas del Museu del Ferrocarril les altres conselleries que podrien intervenir són les de Turisme, Territori, Ensenyament i Promoció Econòmica.

El Museu del Ferrocarril té el potencial de convertir-se en un important dinamitzador econòmic de la Ribera d’Ebre. Diverses zones d’Anglaterra, on es va apostar per la preservació del patrimoni ferroviari i trens turístics, reben cada any milers de visitants.