➢ Ha estat un dels 300 projectes triats d’un total de 604 presentats en l’àmbit estatal.
➢ El guardó premia la capacitat de dinamitzar la lectura a les biblioteques i està valorat en 1700€ per adquirir nous llibres de lectura.

projecte de la biblioteca de Móra la Nova, “Biblioteca, fes-la teva”, ha estat un dels 300 projectes triats d’un total de 604 presentats en l’àmbit estatal i l’únic guardonat de les Terres de l’Ebre i de la província de Tarragona. Amb un guardó valorat en 1700 euros per a l’adquisició de llibres.
La Campanya d’Animació a la Lectura María Moliner és un concurs dirigit als municipis de menys de 50.000 habitants per premiar els millors projectes o activitats de dinamització lectora desenvolupades en les seves biblioteques, amb l’objectiu de promoure la lectura entre tots els col·lectius socials, especialment entre nens i joves, que constitueixen la base dels futurs lectors adults.
Es realitza gràcies a la col·laboració del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i, des de 2002, amb la col·laboració de la Fundació Coca-Cola.
El projecte presentat per part de Móra la Nova inclou moltes de les activitats de dinamització que s’estan duent a terme a la biblioteca com ara el programa radiofònic de literatura “Cafè literari”, la commemoració anual del Dia Mundial del llibre infantil i juvenil, els tallers gratuïts de converses en anglès, els conta contes i els cursos de formació, entre d’altres.
La regidora de cultura, Eva Vallespí, ha afirmat que “el treball constant que s’està realitzant per dinamitzar la biblioteca s’ha vist recompensat amb aquest premi que no fa més que reafirmar que s’està fent una bona tasca i ens encoratja a continuar amb aquesta línia”