* Ja està en marxa el procés per materialitza l’acció més votada
* Un total de 411 ciutadans han participat en aquesta consulta

L’opció de l’adequació acústica del Pavelló Firal 1 d’Octubre va guanyar per majoria, amb 170 vots, en els primers pressupostos participatius que organitzava el consistori. A més de la seva funció com a seu de les fires que es celebren al municipi, al pavelló també es duen a terme actes culturals i lúdics, sobretot, quan la climatologia és adversa. No obstant, la seva sonoritat és nefasta, ja que inicialment no estava dissenyat per acollir aquest tipus d’actes.
L’alcalde del municipi, Francesc X. Moliné, ha assegurat que “s’han posat mans a l’obra”, perquè la idea és materialitzar l’opció escollida aquest mateix any. Moliné ha declarat que ja s’han fet els primers contactes amb un equip d’enginyers perquè en facin un estudi i redactin el projecte per adequar la sonorització del recinte.
Els moranovencs i les moranovenques tenien cinc opcions més per escollir: encarregar estudis tècnics necessaris per a la construcció d’un centre de dia per a la gent gran (132 vots), posar una tanca al Parc 26 d’Octubre (44 vots), construir un circuit fitness a la vora del riu (35 vots), altres (14 vots) i construir un columbari al cementiri per dipositar les cendres dels difunts (13 vots). També s’han registrat tres vots nuls.
En aquesta primera edició dels Pressupostos Participatius, celebrada el dissabte dia 24 de febrer, hi ha participat un total de 411 ciutadans. L’alcalde en fa una valoració positiva, destacant que la participació ha estat “prou elevada” per tractar-se de la primera vegada que es celebren. El consistori té previst realitzar una consulta d’aquestes característiques un cop a l’any.