• La DO Terra Alta s’imposa i s’emporta 15 premis, entre els quals 8 primers premis
  • La DO Montsant segueix a la terraltina, amb 6 premis; en tercera posició, la DO Tarragona obté 5 guardons; i la DOQ Priorat aconsegueix 2 premis

El jurat del XXV Concurs de Vins de Móra la Nova, format per enòlegs, productors, professors, estudiants i membres de l’associació ‘La Fil·loxera’, ha hagut d’escollir entre 98 vins i licors,  pertanyents a 16 cellers emparats majoritàriament en les DO Terra Alta, DO Montsant, DO Tarragona i DOQ Priorat. En base al tast realitzat el passat 13 de juny al Pavelló Firal 1 d’Octubre de Móra la Nova, els membres del jurat han determinat els guanyadors enumerats tot seguit.

 

Pel que fa als vins Negres Reserva, el primer lloc ha estat pel Casa Mariol Syrak (DO Terra Alta), del Celler Mariol; en segon lloc, Solà Clàssic Vermell 1777 (DOQ Priorat), de Solà Clàssic de Bellmunt del Priorat; i en tercer lloc, Clònic Barrica (DO Montsant), del Celler Cedó Anguera.

 

Quant als vins Negres Criança, el primer lloc ha estat per a Virvetell Negre (DO Terra Alta), del Celler Batea; el segon lloc per a Sedó-Barceló (DOQ Priorat), del Celler Sedó Barceló; i el tercer lloc per a Les Sorts Vinyes Velles (DO Montsant), del Celler Masroig.

 

En la categoria de Vins Joves, els vins negres guanyadors han estat: en primer lloc, Casa Mariol (DO Terra Alta), del Celler Mariol; en segon lloc, Anexe Carinyena Vinyes Velles (DO Montsant), del Celler Cedó Anguera; i en tercer lloc, Panell Jove (DO Montsant), del Celler Aibar 1895. D’altra part, els guardonats de Blancs Joves han estat: Vall Major (DO Terra Alta) de Celler Batea, en primer lloc; Gandesola (DO Terra Alta) del Celler Cooperatiu Gandesa, en segon lloc; i Musseferes Jove (DO Montsant) de l’Agrícola I S.C. de la Serra d’Almos, en tercer lloc.

 

Els vins Blancs Fermentats en Bóta premiats han estat en primer lloc, Somdinou (DO Terra Alta) del Celler Cooperatiu Gandesa; en segon lloc, Glau-K (DO Terra Alta), de l’Escola Agrària de Gandesa; i en tercer lloc, Blan de Noirs de Biopaumerà (DO Tarragona) d’Helga Harbig Cerezo.

 

Pel que fa a la categoria Blancs Criança, el 1r premi ha estat per Tretze (vi no adscrit a cap DO) de Mas de la Caçadora; el 2n premi se l’ha endut Vall Excels Roure (DO Terra Alta) de l’Agrícola Corbera d’Ebre; i el 3r premi ha estat per Rosa La Guapa (vi no adscrit a cap DO) de Mas de la Caçadora.

 

Els vins Rosats guanyadors han estat: en primera posició, Vall Major (DO Terra Alta) del Celler Batea; en segona, Musseferes Jove (DO Montsant) de l’Agrícola I S.C. de la Serra; i, en tercera, Mims Rosat (DO Tarragona) de Molí de Rué.

 

En la categoria Dolços-Licorosos, el guanyador del primer premi ha estat el moscatell Terralta (DO Terra Alta) del Celler Cooperatiu Gandesa; el segon, ha estat pel Poble Vell, garnatxa blanca, (DO Terra Alta) de l’Agrícola Corbera d’Ebre; i, el tercer, ha estat pel Poble Vell, garnatxa negra, (DO Terra Alta) de l’Agrícola Corbera d’Ebre.

 

Pel que fa als Escumosos, els premiats han estat en primer lloc, Camí de Sirga (DO Tarragona), del Celler Pedrola; en segon lloc, Helga de Biopaumerà (DO Tarragona) d’Helga Harbig Cerezo; i, en tercer lloc, pel Nakens Escumós BL (DO Terra Alta) de l’Agrícola Corbera d’Ebre.

 

Finalment, en l’apartat de Vermut, el primer premi ha estat per Casa Mariol Vermut Negre (DO Terra Alta) del Celler Mariol; el segon, pel Terralta (DO Terra Alta) del Celler Cooperatiu Gandesa; i, el tercer, per a L’Aperitiu (DO Tarragona) del Celler Pedrola.

 

Com cada any, el lliurament dels premis tindrà lloc en el decurs de l’acte d’inauguració de la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova, que enguany arribarà a la 187a edició i se celebrarà del 25 al 28 d’octubre.