* La DO Terra Alta s’imposa i s’emporta 12 premis, entre els quals 6 primers premis

* La DO Montsant segueix a la terraltina, amb 9 premis, i la DO Tarragona, aconsegueix 3 guardons

El jurat del XXIII Concurs de Vins de Móra la Nova, format per enòlegs, productors, professors, estudiants i membres de l’associació ‘La Fil·loxera’, ha hagut d’escollir en aquesta edició del concurs entre 68 mostres de vins, pertanyents a 16 cellers emparats majoritàriament en les DO Terra Alta, DO Montsant i DO Tarragona.

Pel que fa als vins de Criança (collita de 2013 i 2014), que ha estat la segona categoria amb més caldos participants, un total de 14, els vins negres premiats han estat, en primer lloc, Cabernet Sauvignon (DO Terra Alta), del Celler Mariol; en segon lloc, Vall de proves (DO Terra Alta), de l’Escola Agrària de Gandesa; i en tercer lloc, Clònic 2012 (DO Montsant), del Celler Cedó Anguera. Quant als vins Negres reserva, el primer lloc ha estat per a Shira (DO Terra Alta), del Celler Mariol; el segon lloc per a L’Aube (DO Terra Alta), del Celler Batea; i el tercer lloc per a Clònic 2012 (DO Montsant), del Celler Cedó Anguera.

En la categoria de Vins joves (collita de 2015), els vins negres guanyadors han estat en primer lloc, L’Elefant (DO Terra Alta), de l’Escola Agrària de Gandesa; en segon lloc, Mussefres (DO Montsant), de l’Agrícola Serra d’Almos; i en tercer lloc, Sort Jove (DO Montsant), del Celler Masroig. Els vins blancs joves fermentats en bóta premiats han estat en primer lloc, Glau-K (DO Terra Alta), de l’Escola Agrària Gandesa; en segon lloc, Pinyeres Blanc (DO Montsant), del Celler Masrogi; i en tercer lloc, Primícia (DO Terra Alta), del Celler Batea. D’altra part, els Blancs Joves, categoria amb el nombre més gran de participants, un total de 15, els guardonats han estat, Mussefres Jove (DO Montsant), de l’Agrícola de la Serra d’Almos, en primer lloc; Mims (vi no inscrit a cap DO ) del Molí de Rué, en segon lloc, un segon lloc compartit amb el vi Solà Fred (DO Montsant), del Celler Masroig; i Vall Major (DO Terra Alta), del Celler Batea, en tercer lloc. Per últim, els vins rosats guanyadors en aquesta categoria han estat La Formiga (DO Terra Alta), de l’Escola Agrària de Gandesa, en primera posició; Rogis Suñé (DO Tarragona), del Celler Suñé, en segona posició; i Mussefres (DO Montsant), de l’Agrícola de la Serra d’Almos, en tercera posició.

Els vins guanyadors en l’apartat de Dolços-licorosos han estat Mistela molt vella (DO Montsant), del Celler del Masroig, en primera posició; Sol i Serena (vi no inscrit a cap DO), del Celler Molí de Rué, en segona posició; i Poble vell negre (DO Terra Alta), de l’Agrícola Corbera d’Ebre, en tercera posició. Pel que fa als Vins escumosos, els premiats han estat en primer lloc, Camí de Sirga (DO Tarragona), del Celler Pedrola, i en segon lloc, Nakens (DO Terra Alta), de l’Agrícola Corbera d’Ebre. Finalment, en l’apartat de Vermut, el primer premi ha estat per a La tardor (DO Terra Alta) de l’Escola Agrària de Gandesa, i el segon, per a L’aperitiu (DO Tarragona), del Celler Pedrola.

Com cada any, el lliurament dels premis tindrà lloc en el decurs de l’acte d’inauguració de la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova, que enguany arribarà a la 185a edició i se celebrarà del 20 al 23 d’octubre.

Móra la Nova, 8 de juny del 2016