Móra la Nova, seguint amb la iniciativa introduïda l’any passat de proclamar un pregoner de festes, ja ha escollit la persona que desenvoluparà aquest càrrec en la Festa Major d’enguany, serà el primer director que va tindre l’Escola d’Arts i Disseny de la població, Josep Casadó. Casadó, juntament amb altres persones amants de l’art, va ser l’impulsor de la creació d’aquest centre al poble. Va desenvolupar el càrrec de director, des del primer dia d’obertura de l’escola i durant 25 anys, fins a l’any 1998, quan va ser substituït per Francesc Morata. Actualment, Casadó és director honorífic del centre.

La regidora de Festes, Míriam Vinaixa, ha recordat que “Casadó respon clarament a la filosofia amb què vam introduir la figura del pregoner: un mitjà que ens permet reconèixer persones il·lustres i que han fet alguna cosa remarcable pel nostre poble. A Casadó li hem d’agrair que avui tinguem una escola d’art, que és un centre cultural de referència al poble i al territori”.

La Festa Major de Móra la Nova 2016 se celebrarà del 29 de juliol al 8 d’agost. El pregó i la proclamació de les pubilles es farà el divendres 5 d’agost a les 19 hores. La regidora Míriam Vinaixa ja ha avançat que “en aquesta edició de la Festa Major introduirem algun canvi més que ja avançarem en uns dies”.