Móra la Nova – Un total de 2434 persones van visitar el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova durant el 2017. Aquesta xifra suposa un increment del 80% respecte a l’any anterior i apropa l’afluència al museu a la banda mitjana dels equipaments que formen part del Sistema del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. En gran part, l’augment es deu a l’èxit que va suposar la Festa del Tren celebrada el mes d’octubre, i en especial a l’estrena de la visita teatralitzada “Un passeig per l’estació”. Tot i això, també s’ha registrat un augment notable en el nombre de visites individuals i de grups al llarg de l’any.

L’altra bona notícia que ha portat el fi d’any ha estat la finalització dels treballs de restauració del vagó cisterna PRfv52045 de CAMPSA, dut a terme pels voluntaris de l’APPFI i amb el suport econòmic del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, del Departament de Cultura. El vagó va ser donat el 2016 al Museu per part de CLH Tarragona i va ser fabricat per CAMPSA el 1957 per aconseguir una distribució més eficient del combustible.

De cara al 2018, el Museu continua treballant per oferir una experiència cada cop més enriquidora als seus visitants. Així, el grup de teatre local “L’Estació” està assajant dues noves escenes que completaran la visita teatralitzada i els voluntaris de l’APPFI continuen treballant en la restauració de material rodant que formarà part de l’exposició i del tren històric turístic que està previst posar en marxa el 2019, per al qual també es compta amb el suport de l’Ajuntament de Móra la Nova i amb la col·laboració d’una vintena d’administracions públiques de Tarragona i de l’Aragó.