*Més de 150 infants passaran per l’alberg aquest estiu.

 

L’alberg Mas de la Coixa, integrat en la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) de la Generalitat, acull cada any les colònies de bàsquet i handbol de l’Estiu és teu. Tanmateix, enguany, l’alberg moranovenc rebrà per primera vegada els nens i nenes que participaran en les colònies multiesportives. Aquestes colònies, gestionades per una empresa del territori, la tivissana Ebre al Cub, aglutinarà un conjunt d’activitats molt diverses: orientació a la natura, kayak, bicicleta, acampada… Tot això, servint-se de l’entorn privilegiat del Mas de la Coixa i dels camins recentment habilitats de la vora del riu.

A més a més, aquesta no és l’única novetat. Aquest any també s’hi ha dut a terme unes colònies de judo. No obstant, aquestes no són sota el paraigua de l’Estiu és teu. A principis d’estiu, diferents clubs de judo del territori van muntar unes colònies amb aquest esport com a protagonista.

Pel que fa a les habituals colònies, les de bàsquet i handbol, són les úniques que la Generalitat oferta en tot el territori català. Al final de l’estiu, un total de més de 150 infants hauran gaudit de les colònies al Mas de la Coixa.

El Mas de la Coixa disposa de nou habitacions en total, sala de jocs, sala de lectura, pista d’esport polivalent, àrea de lleure, etc. Aquesta instal·lació està pensada per a acollir diferents tipologies d’usuaris, des de grups organitzats i entitats de lleure a  particulars i famílies. El Mas de la Coixa acull els tres programes de la XANASCAT: l’Estiu és teu (colònies), Vacances en família (estades subvencionades per a famílies) i Una Eina al Servei de l’Escola (estades per a grups escolars). A més, durant l’any, diverses universitats trien aquest alberg per fer campus esportius de bàsquet i handbol.