Abans i durant la celebració de l’esdeveniment
· Tot el recorregut quedarà delimitat pel que no es permetrà el pas de vehicles que puguin interferir amb la rua.
· Si aneu amb nens porteu-los de la mà. Expliqueu-li quins són els riscos, que no poden fer i com han d’actuar si es perden. Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb impediments.
· No deixeu que els menors pugin a cap mobiliari públic, escales portades de casa, etcètera, per veure millor les carrosses.
· Si trobeu un menor perdut acompanyeu-lo immediatament als vigilants municipals o personal de l’organització(identificats)
· No empenyeu mai per accedir a una zona perquè podeu provocar una caiguda o allau: si la zona està saturada o molt plena busqueu un altre punt on situar-vos.
· Abans d’anar-hi estigueu atents a les informacions oficials que s’emetin sobre l’esdeveniment.
· Informeu-vos bé dels llocs per a on ha de passar la rua i seguiu les recomanacions dels organitzadors i dels serveis d’ordre.
· Porteu aigua en ampolles de plàstic.
· Travesseu carrers pels passos habilitats per fer-ho.
· Tingueu localitzades les vies d’evacuació dels recorreguts i estigueu atents a les indicacions del personal de seguretat.
· Eviteu portar roba molt ampla o elements que puguin ser origen d’atrapaments amb elements mòbils.
· Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència fora de la zona on s’acumuli el públic on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
· Tampoc pugeu a les baranes, reixes, contenidors o d’altres elements inestables perquè poden ser perillosos i provocar un accident.
· En els carrers d’accés a l’acte no us atureu davant d’aquests perquè són les vies d’accés dels serveis d’emergència i d’evacuació si és necessari.
· Si teniu la sensació d’estar atrapats o sense sortida possible, busqueu una ubicació alternativa on pugueu localitzar una via d’evacuació. Mantingueu la calma en tot moment.
· Una vegada finalitzat l’esdeveniment, abandoneu el lloc de forma ordenada, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat.
· Tingueu en compte que el calçat que porteu us protegeixi bé els peus per evitar lesions: és una de les zones més vulnerables en actes d’aquest tipus.
· Abans d’anar-hi estigueu atents a les informacions oficials que s’emetin per megafonia i eBando.

· Seguiu sempre les instruccions del personal de seguretat de l’acte.
· Recordeu que els principals riscos són el pas de les carrosses i tenir un accident per enfilar-se a algun objecte com ara contenidors, senyals, jardineres, … No ho feu mai. Actueu sempre amb sentit comú: durant la celebració no us poseu en risc ni exposeu els vostres fills a un possible accident.
· No crideu ni feu senyals que puguin distreure ni al personal de seguretat, ni als acompanyants a peu de les carrosses, ni als seus conductors, a excepció de que es tracti d’un accident o emergència.
· Porteu la documentació a sobre.
· No es pot envair l’espai destinat a la RUA DE CARNESTOLTES durant el seu transcurs. Vigileu de no apropar-vos a les rodes.
· No es pot llençar cap caramel ni altres elements directament a cap persona.
· Es recorda que a l’interior del Pavelló està totalment prohibit fumar o encendre foc.
· Una vegada finalitzat l’esdeveniment, abandoneu el lloc de forma ordenada. ·
· No dispareu petards en el lloc on es desenvolupa l’acte o en els carrers adjacents, perquè pot provocar una allau de públic de conseqüències greus.

En cas d’emergència
· Mantingueu la calma i estigueu atents a les indicacions dels serveis d’emergència. Tingueu molta cura dels menors i les persones amb discapacitats.
· Dirigiu-vos fora del acte pels llocs indicats o carrers més propers sense aturar-vos. En cap cas torneu enrere.
· Eviteu cridar, córrer o empènyer els altres, ja que podríeu provocar situacions molt perilloses per a la gran quantitat de persones que hi ha concentrades.
· Si necessiteu atenció sanitària, sol•liciteu-la.
· En cas d’incendi o accident aviseu immediatament al Vigilant més proper, eviteu intervenir. Els equips d’emergència present a l’acte disposen dels mitjans necessaris per fer front a la situació d’emergència
· Davant de qualsevol situació d’emergència, mantingueu la calma, truqueu als Vigilants Municipals(607.205.259) o al 112.
· Dirigiu-vos a les sortides a través dels llocs indicats i sense aturar-vos. Mai, en cap cas, torneu enrere.
· Si us trobeu al Pavelló Firal no us atureu davant les sortides o vies d’evacuació.
· Una vegada estigueu en una zona segura, si no trobeu el familiar, amic o persona coneguda, n’heu d’informar els serveis d’emergència o bé al personal de l’organització. Es preveu com a punt de reunió la zona de gespa junt al Pavelló Firal.

Pdf Consells de Protecció Civil per una Rua de Carnestoltes Segura CONSELLS DIRIGITS AL PÚBLIC