Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se’n puguin derivar, correspon posar el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase de Prealerta.

Es preveu un episodi de vent que s’inicia al final del dia d’avui i s’allargarà durant tot el dissabte.

El front entra de matinada afectant el terç sud oest de Catalunya i a partir de migdia es desplaça cap al nord est. Al terç sud i Ponent el vent bufarà de component oest, a la resta serà de component nord i est. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada es preveu de caràcter extens.

Aquest avís ja s’ha fet arribar als grups vinculats.

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.

Cal recordar que la situació de Prealerta no comporta l’activació de cap pla d’emergència.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per als municipis a l’enllaç http://bit.ly/28XQxSN

Per obtenir més informació:

– Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general

– Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipal

– Incidències viàries: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm

– Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat

– Consells d’autoprotecció per a la població: http://interior.gencat.cat/ventades

Si voleu consultar els valors dels llindars per a cadascuna de les comarques, ho podeu fer en el següent link http://bit.ly/2z2RfKU