Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se’n puguin derivar, correspon posar el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase de Prealerta.
A partir d’aquest migdia s’inicia un episodi de vent que anirà afectant progressivament tot el territori. Avui començarà a cotes altes del Pirineu amb força intensitat; a la tarda també al prelitoral i litoral central i pot anar associat a tempestes. Per demà augmenta l’afectació, en especial a la meitat sud, amb especial intensitat en un cinturó de comarques que va del Baix Llobregat al Segrià, estenent-se a partir de demà al migdia també a cotes altes del nord-oest del país.

Avui el vent bufarà de component sud i a la matinada girarà de component sud a nord i oest, amb ratxes superiors als 20m/s. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada és de caràcter extens, és a dir, que pot afectar-ne entre un 30 i un 70%.
Aquest avís ja s’ha fet arribar als grups vinculats.

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.
Cal recordar que la situació de Prealerta no comporta l’activació de cap pla d’emergència.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per als municipis a l’enllaç http://bit.ly/28XQxSN

Per obtenir més informació:
– Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general
– Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipal
– Incidències viàries: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm
– Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat
– Consells d’autoprotecció per a la població: http://interior.gencat.cat/ventades

Si voleu consultar els valors dels llindars per a cadascuna de les comarques, ho podeu fer en el següent link http://bit.ly/2z2RfKU