Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se’n puguin derivar, es manté el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase de Prealerta.

A partir d’aquesta tarda i fins demà al migdia, s’inicia un nou període de vent de component nord i oest que afectarà el terç sud del país (ampliant-se a partir de la mitjanit fins a zones de la Catalunya Central) i les cotes més altes del Pirineu (estenent-se aquesta nit fins l’Alt Empordà).
La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada és de caràcter extens, és a dir, que pot afectar-ne entre un 30 i un 70%.
Aquest avís ja s’ha fet arribar als grups vinculats.

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.
Cal recordar que la situació de Prealerta no comporta l’activació de cap pla d’emergència.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per als municipis a l’enllaç http://bit.ly/28XQxSN
Per obtenir més informació:
– Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general
– Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipal
– Incidències viàries: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm
– Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat
– Consells d’autoprotecció per a la població: http://interior.gencat.cat/ventades

Si voleu consultar els valors dels llindars per a cadascuna de les comarques, ho podeu fer en el següent link http://bit.ly/2z2RfKU

 

Adjuntem el pdf amb més informació