Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, s’ha activat el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d’ALERTA.
Es mantenen les previsions de nevades generalitzades a Catalunya des d’avui fins el dimecres.

Començarà a nevar a partir del migdia cap al nord-est i s’anirà estenent a la resta del territori des de la tarda. La cota de neu serà entorn els 200 metres amb tendència a baixar fins el nivell del mar. Els gruixos acumulats seran de més de 10 cm al Prepirineu, al nord de la depressió Central i a la serralada Transversal. Demà les nevades es mantindran de forma extensa, es preveuen gruixos al litoral d’entre 0-3 cm i a la resta del territori es registraran d’entre 3 i 10 cm. Cal destacar que al Prepirineu es podran superar els 20 cm. El dimecres l’episodi s’allargarà fins la tarda. A partir de mig matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord. Excepte al vessant sud del Prepirineu on les nevades persistiran fins la tarda. Afectacions Viàries: A continuació es relacionen les vies principals que poden quedar afectades: C-25, C-17, C-16, C-55, C-58, C-14, A-2, AP-7, C-32 i N-II. Cal estar atent a la informació del web d’incidències en temps real del SCT: http://cit.transit.gencat.cat.

En algunes d’aquestes vies es poden produir restriccions a la circulació de camions a partir de la tarda. Per a conductors de vehicles pesants podeu consultar la informació específica a: http://bit.ly/2Fgz6h1 Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades a l’enllaç http://interior.gencat.cat/nevades Tenint en compte la situació meteorològica, es demana al sector del transport que consulteu l’evolució de les previsions meteorològiques per planificar l’itinerari, i que estigueu contínuament informats de les restriccions a camions que es puguin produir, a través de la web d’incidències viàries del Servei Català de Trànsit (http://cit.transit.gencat.cat). Per a conductors de vehicles pesants podeu consultar la informació específica a http://bit.ly/2Fgz6h1

Podeu consultar la possible afectació a la xarxa viària a : https://www.instamaps.cat/geocatweb/visor.html?businessid=65f5ec22f305d277f665b043ce4b8d8a &id=14205319#10/42.1140/2.1039

En cas de neu o gel damunt la calçada en qualsevol fase d’emergència del pla NEUCAT, els vehicles de transport de mercaderies perilloses (ADR) de més de 7.500 kg de MMA o MMC de les classes 1 (explosius) i 3 (inflamables), no poden circular i hauran d’estacionar de forma segura fora de la via fins que es garanteixi la seguretat de la circulació després de l’actuació dels serveis de manteniment i conservació de les carreteres.

Podeu consultar el pdf aquí.