Telecentre

És un punt d’accés públic a Internet.
Es dóna assessorament i suport en la cerca d’informació.

Història
El Telecentre de Móra la Nova funciona des de l’any 2003 i té la seva seu a la biblioteca.
Inicis:
Sorgeix arran d’un acord entre la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i Localret que desenvolupen el projecte NODAT. L’objectiu primordial d’aquest projecte és facilitar l’accés a Internet a tots els ciutadans. Fruit d’això, es crea la Xarxa de Telecentres de Catalunya.Llavors, s’assignen 2 ordinadors al telecentre en funció dels habitants del municipi.
– A l’any 2004, el Consell Comarcal posa en marxa el projecte d’implantació de subseus municipals del Telecentre de la Ribera d’Ebre. Amb aquesta iniciativa s’amplia el telecentre amb un ordinador més.

-A l’any 2009, es produeix l’adhesió dels telecentres a la xarxa Punts TIC, abans anomenada Xarxa de Telecentres. Durant el mateix any,l’Ajuntament actualitza el maquinari de l’any 2003 i amplia el telecentre amb un ordinador més.

-Al l’any 2011, arran d’una subvenció del Departament de Governació i Administració Pública de la Generalitat es renova el Punt TIC i s’instal·len 7 terminals amb sistema operatiu Linux (Linkat), destinats a navegar per la xarxa amb Mozilla Firefox i amb diversos programes d’ofimàtica (OpenOffice).També, es proveeix d’una altra impressora multifunció com també d’un nou punt d’accés sense fils (wifi Punt tic).ordenadors

Normes

Accés linkat

Per tancar la sessió, cal accedir a l’opció:
Sistema / Surt / Surt

És aconsellable que a l’acabar es tanqui la sessió per tal que s’esborri tot l’historial consultat.

Links interès:

Telecentre de la Ribera d’Ebre

Manual de bons usos digitals EDUCAT