COMUNICAT DE SITUACIÓ DE PREALERTA DEL VENTCAT Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se’n puguin derivar, correspon posar el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase de Prealerta.

Es preveu un episodi de vent de component nord durant el dia d’avui a Pirineu, Prepirineu, Comarques de Girona, Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Baix Camp. A partir de mitjanit i fins a primera hora de demà el vent es reforçarà afectant les comarques de Pirineu, Prepirineu i Girona. El vent anirà a la baixa a mesura que avanci el dia.

Durant l’episodi es poden superar els 90 Km/h al Pirineu i Prepirineu, els 72 km/h a les comarques de sud de Girona i els 125 km/h a l’Alt Empordà, Baix Ebre i Montsià.

La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada serà extens.

Aquest avís ja s’ha fet arribar als grups vinculats.

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació. Cal recordar que la situació de Prealerta no comporta l’activació de cap pla d’emergència.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per als municipis a l’enllaç http://bit.ly/28XQxSN Per obtenir més informació:

– Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general

– Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipal

– Incidències viàries: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm

– Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat

– Consells d’autoprotecció per a la població: http://interior.gencat.cat/ventades Si voleu consultar els valors dels llindars per a cadascuna de les comarques, ho podeu fer en el següent link http://bit.ly/2z2RfKU